Projekt Giraf

Scrum med mere
Scrum med mere
Projekt Giraf
Loading
/

Vi har fået fornemt besøg i vores virtuelle papkasse, for Anton Christensen kiggede forbi. Han var den dag vi optog episoden lige blevet færdig som civilingeniør. Sammen med 34 andre studerende skulle de i deres sidste semester arbejde videre på Projekt Giraf.

Det spændende er, at de besluttede at bruge Scrum – men uden helt at vide, hvordan man bruger Scrum. Det gav nogle udfordringer, som Anton fortæller om, hvorefter Birte, Sune og jeg giver vores bud på, hvad de kunne have gjort anderledes.

De tre gode råd blev:

  1. Man skal køre med Full Stack Teams
  2. Opgaverne skal brydes ned, så man ikke kun har User Stories
  3. Der er deadlines og milepæle i Scrum

Beskrivelse af Projekt Giraf, uddybning af rådene og Antons reflektion over dem kan du høre her. Værterne er Sune Monrad fra Cobraid, Birte Laursen fra Birte Laursen Rådgivning og Johannes Damsgaard-Bruhn fra alfanova..

Dem på den anden side af gangen

Scrum med mere
Scrum med mere
Dem på den anden side af gangen
Loading
/

Scrum bliver tit fremhævet som den store løsning på alle problemer. Men som med alle andre løsninger, så er der ulemper og faldgrupper såvel som fordele. Derfor tager vi i denne episode et kig på alle tre ting: Ulemper, faldgrupper og fordele.

Ulemperne er:

  1. Store EU-udbud kræver en vandfaldsbeskrivelse af projektet
  2. Kunden ved ikke præcist, hvad det endelige produkt bliver
  3. Rollerne i Scrum – særligt PO og Scrum-master – er svære for omverdenen at forstå

Faldgrupperne er:

  1. Rollerne er svære at fylde. Det er et håndværk, der skal læres
  2. Sidder teamet ikke sammen, kan det være svært at få en team-fornemmelse
  3. Man skal være agil med sin agile metode

Fordelene er:

  1. Alt kommer frem
  2. Du får dét, du vil have
  3. Medarbejderne bliver glade

Vil du have en lange forklaring, så hør med, når Sune Monrad fra Cobraid, Birte Laursen fra Birte Laursen Rådgivning og Johannes Damsgaard-Bruhn fra alfanova snakker om det og meget mere i denne episode.

Hans fra Scrum-teamet er ikke gået hjem

Scrum med mere
Scrum med mere
Hans fra Scrum-teamet er ikke gået hjem
Loading
/

Måske har du gættet det: Vi har læst bogen “Jytte fra marketing er desværre gået for i dag” og vi er derfor gået i lav-praksis. Vi snakker om Scrum-teams og hvordan man får skabt en god Scrum-kultur.

Der er groft skitseret tre typer teams:

  1. Teamet, der lige er blevet samlet
  2. Temaet, der har kørt i nogen tid, men ikke har en Scrum-kultur
  3. Teamet, der har kørt i nogen tid og har en Scrum-kultur

De er de to første, vi tager fat på i denne episode. Hvad er det første, du skal gøre, når du skal få startet en god Scrum-kultur i de teams? Og hvad skal du endelig ikke gøre?

Hør med og bliv klogere, når Sune Monrad fra Cobraid, Birte Laursen fra Birte Laursen Rådgivning og Johannes Damsgaard-Bruhn fra alfanova snakker om det og meget mere i denne episode.

Hvad er det med den projektleder?

Scrum med mere
Scrum med mere
Hvad er det med den projektleder?
Loading
/

Velkommen til en helt ny podcast, “Scrum med mere”! Det er på sin vis både afløsere og efterfølgeren til “Alt om KPI’er”, da vi både bygger videre på den sidste episode og snakker om noget helt andet.

I “Alt om KPI’er” nævnte vi flere gange Scrum. Derfor virkede det som en god idé at dykke ned i det og snakke mere om, hvad Scrum egentlig er for en størrelse. Hvad kan det og hvad kan det ikke?

I den første episode snakker vi om projektledelse. Det gør vi, fordi det er et område med masser af misforståelser. Man kan nemlig ikke køre Scrum med projektledere! Men hvad gør man så?

Hør med og bliv klogere, når Sune Monrad fra Cobraid, Birte Laursen fra Birte Laursen Rådgivning og Johannes Damsgaard-Bruhn fra alfanova snakker om Scrum med mere.

Og tak til Rasmus Dandanell Lundegaard for inspiration om strategi og kultur. Han læser Weicks på terrassen og gør os alle sammen klogere samtidig!